Ajuda sobre el PiP Fantasy


Com començar:

  1. Connecta't amb el teu usuari, o crea'l si encara no ho has fet
  2. Ves a la lliga on vulguis participar
  3. Crea el teu equip
  4. Fitxa els jugadors pel teu equip

Pots fer tants canvis de jugadors com vulguis. Quan s'arribi al moment de disputar-se una de les jornades de la lliga, es bloquejaran els canvis de jugadors fins que s'hagi acabat i processat la jornada.

Al processar una jornada, es calcularan els punts de cada equip en funció dels resultats obtinguts pels seus jugadors, i es reactivarà el permís per fer canvis de jugadors, fins la jornada següent.


FAQ, preguntes i respostes:

Recull de dubtes rebuts sobre el funcionament del PiP Fantasy.

Com funciona el límit salarial ? (novetat juliol 2009)

Per evitar la confecció de súperequips quan es disposa de molt capital, a partir de l'1 de juliol es limiten els diners que es poden destinar a confeccionar l'equip. En el cas del Rànking Fantasy el límit salarial es situa actualment en 92.000 €, un 15% més del capital inicial.

El límit salarial només afecta al moment de fitxar els jugadors que conformen l'equip, no permetent confeccionar equips que superin els 92.000 € de cotització. Si un equip que estava per sota el límit salarial es revaloritza i sobrepassa el límit no passa pas res, és totalment legal. Però en el moment en què vulgui fer un nou canvi, s'haurà d'ajustar al límit salarial permès.

Què passa si un jugador no es presenta ? Obté 0 punts ? (novetat juliol 2009)

Fins l'1 de juliol, si un dels jugadors de l'equip no es presentava a una prova puntuava 0 punts, amb la consequent frustració dels usuaris que l'havien fitxat. A partir d'ara si un dels jugadors obté 0 punts, se li otorgarà la puntuació més baixa que hagi obtingut l'equip en aquella prova.

Per evitar especulacions amb jugadors no presentats, això només s'aplica al primer jugador de cada equip que sumi 0 punts. Si n'hi ha més d'un, mala sort ;-(

Ex: 8 jugadors amb: 37,36,35,34,33,32,31,0. El 0 es canviarà per 31 punts i s'indicarà en pantalla.
Ex: 37,36,35,34,33,32,0,0. El primer 0 es canviarà per 32 punts i i el segon 0 es mantindrà.

Aquest sistema de puntuació no té efectes retroactius sobre les partides comptabilitzades anteriorment.

Em vaig registrar però ara no puc entrar. Què he de fer ?

És possible que no estiguis indicant l'usuari tal i com el vas registrar, o no posis la contrasenya correcta. Si no ho pots recordar, envia'm un correu a fantasy@circuitlowcost.com indicant el teu usuari i/o email, i et restauraré la clau d'accés.

Puc canviar el nom d'un equip que ja he creat ?

Sí. Vés a la lliga on participa, i allà fes clic a "dades" a la llista dels teus equips.

Per què no em deixa fitxar més jugadors ?

A cada lliga hi ha un màxim de jugadors per equip. En el cas del Rànking Fantasy es poden tenir fins a 8 jugadors. També pot ser que t'hagis quedat sense capital suficient per fitxar més jugadors. Al estar limitat el capital disponible per cada equip, no pots fitxar els 8 millors jugadors perquè són massa cars, i has de fer una combinació de cracks i no tant cracks.

Pot ser que se m'hagi modificat el capital disponible d'un dia per l'altre ?

Hi ha un cas concret en què això es pot donar. Si fitxes un jugador a partir de les 9h del matí, i el mateix dia modifica el seu handicap i per tant el seu preu, s'ajustarà el capital disponible del teu equip i el preu del fitxatge al nou handicap.

L'explicació d'això és perquè el Fantasy actualitza els handicaps durant la matinada. Per tant hi ha un lapse de temps entre les variacions de hcp dels jugadors i quan ho sap el fantasy. D'aquesta manera s'evita que algú pugui aprofitar-se de fitxar jugadors sabent ja els seus resultats.

Com puc veure el desglòs de punts per jugador a una jornada ?

Des de la lliga on participis, a la llista dels teus equips, si fas clic al resultat d'una jornada s'obrirà una caixeta mostrant el detall jugador a jugador. I des d'alguna de les jornades de la lliga, si fas clic al resultat de qualsevol equip, també s'obrirà la caixeta amb els detalls.

Puc incorporar-me un cop ha començat una lliga ?

Sí, t'hi pots afegir en qualsevol moment. De cara a la classificació general, quan més tard t'incorporis més difícil ho tindràs per guanyar, però tens tantes possibilitats com els demés de guanyar una de les jornades.

Quina és la millor tàctica per confeccionar els equips ?

Cadascú tindrà els seus propis criteris, i caldrà veure al llarg de la competició quins són els més encertats. En teoria qui conegui els jugadors que segueixen el Rànking, el seu estat de forma, els seus resultats altres anys, quins són local players, etc, té més possibilitats de fer una bona tria de jugadors, però mai se sap...

Pel Rànking Fantasy caldrà tenir cura de triar els jugadors de l'equip entre els jugadors que estiguin inscrits, ja que sinó no sumarien punts. Afegirem un avís i l'enllaç a la llista d'inscrits tant aviat com en tinguem constància.

Una tàctica podria ser fitxar jugadors en progressió, ja que si baixen handicap es revaloritzen i et permet disposar de més capital per fitxar jugadors. Una altra seria fitxar jugadors consolidats que "assegurin" uns determinats punts. També es pot intentar apostar per algun local player que sense costar gaire pot fer un bon resultat.

Per què no hi ha jugadors de més de 5,4 de handicap ?

S'ha limitat la llista de jugadors a 5,4 per un costat per reduir el volum de jugadors seleccionables. Però també pq fins a 5,4 són els jugadors de primera categoria, i són hcps més consolidats per evitar "efectes submarinos" (jugadors amb hcp alt però irreal).

Què és això de Segueix-nos al Twitter ?

Twitter és un servei d'internet gratuït, que permet publicar petites notícies, tipus els missatges SMS dels mòbils. Si esteu registrats al Twitter us podeu subscriure al nostre canal, i així rebreu els avisos que anem publicant. El Twitter us permet rebre els missatges de diferents maneres (via web dins el navegador firefox, com sms al vostre mòbil, pda, ...)

Per la lliga Rànking Fantasy, cap al dimarts abans de cada jornada, quan la FCPP hagi publicat la llista de jugadors inscrits, enviarem un avís via Twitter per avisar-ho i notificar fins quan es poden fer els canvis als equips. I el dilluns, si la FCPP ja ha publicat els resultats, enviarem un altre avís informant del resultat de la jornada.

Què és això de Opina al Facebook ?

Facebook és una xarxa social d'internet, gratuïta, que permet comunicar-se amb altra gent. Allà hi hem afegit el grup PiP Fantasy per qui vulgui comentar la jugada, perquè els usuaris s'ajudin els uns als altres, expliquin les seves tàctiques per confeccionar els equips, informin sobre els jugadors més en forma, etc ...
Menú principal Info Reglament Premis Ajuda